Bruk portrettvisning
for best opplevelse
Pil til toppen
TILBAKE
FORRETTER
OVNSBAKT PIGGVAR

Piggvar bakt i ovn servert med skalldyrsaus.

Blomkålpuré.

Smørdampa grønnkål og sylta bete.

Butterdeigs-chips

Inneholder: hvete

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 220,-. Utlevering: kr 200,-
SOTET BROKKOLI med smørsaus og brokkolikrem

Brokkoli sotet i pannen og servert med brokkolikrem, smørsaus og friterte potetsmuler
Inneholder: melk

Focaccia
Inneholder: hvete

Ailioli
Inneholder: egg

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 165,-. Utlevering kr 145,-.
NYSKÅRET PARMASKINKE

Langtidsbakte cherrytomater, ruccola, parmesan, sylta rødløk, pinjekjerner og pesto
Inneholder: melk og pinjekjerner

Focaccia
Inneholder: hvete

Ailoli
Inneholder: egg

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 170,-. Utlevering kr 161,-.
MARINERTE KAMSKJELL

Kamskjell marinert med lime og havsalt, servert med avokadokrem, granateple, sjalottløk, koriander og soyadressing
Inneholder: skalldyr

Focaccia
Inneholder: hvete

Aioli
Inneholder: egg

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 190,-. Utlevering kr 177,-.
RØYKT ØRRET “Christoffer Davidsen”

Med sprø rug-chips, sylta beter, persillemajones og en topping av capers, sylteagurk, persille og estragon
Inneholder: rug, hvete og egg.

Focaccia
Inneholder: hvete

Estragonsmør
Inneholder: melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 190,-. Utlevering kr 177,-.
ANDEBRYST

Rosastekt andebryst med blomkålmos, smørdampet rosettkål og krydderkokte epler, ristede gresskarkjerner og Marsala-glace
Inneholder: melk

Focaccia
Inneholder: hvete

Estragonsmør
Inneholder: melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 185,-. Utlevering kr 174,-.
GRILLA SJØKREPS

Grillet sjøkreps med mango, avokado, tomat, chili, og koriander

Skalldyrdressing med gressløk og rogn fra ørret
Inneholder: skalldyr

Focaccia
Inneholder: hvete

Estragonsmør
Inneholder: melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 215,-. Utlevering kr 195,-.
HOVEDRETTER OG GRYTERETTER
HJORTEFILET

Hjortefilet med kremet saus med steinsopp og einebær.

Smørdampa grønnkål.

Pastinakkrem.

Inneholder: melk

"Pommes Anna" poteter.

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 430,-. Utlevering: kr 395,-
BROSME MED SKAGENRØRE

Ovnsbakt brosme med kremet saus, lakserogn og reker
Inneholder: fisk, melk og skalldyr

Dampede grønnsaker

Ovnsstekte poteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 285,-. Utlevering kr 260,-.
BOUEF BOURGUIGNON

Klassisk fransk biffgryte, okse høyrygg trekker med rødvin, sjalottløk, champignon og bacon

Potetmos
Inneholder: melk

Smørdampa rotgrønnsaker

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 290,-. Utlevering kr 275,-.
KYLLING Á LA ESTRAGON

Stangekylling brassert i hvitvin, fløte og estragon
Inneholder: melk

Smørdampede grønnsaker

Butterdeig-chips
Inneholder: hvete og melk

Ovnsstekte poteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 285,-. Utlevering kr 265,-.
INDREFILET AV OKSE

Okseindrefilet med karamellisert sjalottløk, grønne bønner rullet i pancetta og peppersaus

Ovnsstekte grønnsaker

“Pommes Anna” poteter
Inneholder: melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 390,-. Utlevering kr 360,-.
ENTRECÔTE AV GJØKALV

Entrecôte av gjøkalv med kremet steinsopp og kantarellsaus
Inneholder: melk

Ovnsstekte grønnsaker

Sprø persillesmuler
Inneholder: hvete

“Pommes Anna” poteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 390,-. Utlevering kr 360,-.
OVNSBAKT PIGGVAR

Piggvar bakt i ovn servert med skalldyrsaus

Smørdampede grønnsaker

Butterdeigschips
Inneholder: hvete

Ovnsstekte poteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 390,-. Utlevering kr 360,-.
TAPAS FINGERMAT
Maten leveres varm på pene porselensfat i varmecontainer frakt er inkludert i Kristiansandsområdet.
FINGERMAT VELKOMST

Crostini med reker i hvitløksmajones.

Inneholder: gluten og skaldyr

Crostini med grillet paprika, gressløk og fetakrem.

Inneholder: gluten

Crisini med parmaskinke og trøffelsmør.

Inneholder: gluten

Friske jordbær og melon

Minimum 30 personer på Mannskapsmessa: kr 138,-. Utlevering: kr 127,-
TAPAS 1
Rikholdig tapasmeny med klassisk spansk mat; 300 g kjøtt/scampi per person. Kan utvides med ekstraretter, se nederst.

Albondigas: spanske kjøttboller i tomatsaus

Kyllinglår bakt i ovn med sitron, honning, fennikel og rosmarin
Inneholder: sennep

Scampi og argentinsk villreke
Inneholder: Skalldyr

Ovnsbakte amandinepoteter

Chili-dipp
Inneholder: egg og sennep

Spansk tomatsalat med Manchego, persille, rødløk og rista mandelflak.

Inneholder: melk og mandler

Grillet paprika, salat, syltede beter og ristede gresskarkjerner

I skåler til å sette på bordet:

Ristede mandler med chili og havsalt
Inneholder: mandler

Focaccia
Inneholder: hvete

Aioli
Inneholder: egg

Oliven

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 360,-. Utlevering kr 340,-.

Ekstra retter som kan bestilles sammen med tapas meny:

Serrano skinke på Mannskapsmessa kr 34,-. Utlevering kr 31,-.

Manchego på Mannskapsmessa kr 34,-. Utlevering kr 31,-.
Inneholder: melk

Dadler rullet i pancetta på Mannskapsmessa kr 45,-. Utlevering kr 41,-.

Andebryst marinert med soya, chili og koriander på Mannskapsmessa kr 60,-. Utlevering kr 55,-.
Inneholder: soya

Spansk tortilla med potet og løk på Mannskapsmessa kr 50,-. Utlevering kr 46,-.
Inneholder: egg

TAPAS 2

Albondigas: spanske kjøttboller i tomatsaus

Kyllingspyd med pancetta
Inneholder: sennep

Scampi og argentinsk villreke med ingefær, chili, og persille
Inneholder: skalldyr

Helstekt flatbiff med sennepsdressing pinjekjerner og parmesan
Inneholder: melk

Aspargesbønner, butterbeans og garbansobeans med sitron, chili, og koriander

Amandinepoter

Chili-dipp
Inneholder: egg

Spansk tomatsalat med Manchego, persille, rødløk og rista mandelflak.

Inneholder: melk og mandler

Grillet paprika, salat, sylta beter og ristede gresskarkjerner 

Dadler med pancetta

I skåler til å sette på bordet eller samtidig med varmretter fra buffet:

Salte mandler
Inneholder: mandler

Focacciabrød
Inneholder: hvete

Aioli
Inneholder: egg

Oliven

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 395,-. Utlevering kr 363,-.
VARM MAT PÅ BUFFET
Tapasretter servert i skåler på bordene som forrett, eller samtidig med varmretter fra buffet.

Tapas i skåler på bordet:

Dadler rullet i pancetta

Crustini med reker og aioli
Inneholder: hvete og egg

Grillet paprika

Aioli
Inneholder: egg

Oliven

Salte mandler

Focaccia
Inneholder: hvete

Varmmat på buffet:

Helstekt entrecôte med ovnsbakt sjalottløk

Hel side grillet laks med capers, pepperrot, sennep og brunt sukker
Inneholder: sennep og fisk

Helstekt kylling med sitron, honning, rosmarin og fennikel
Inneholder: sennep

Grillede grønnsaker med sitron og timian

Peppersaus lagd på rødvin, fløte og god kraft
Inneholder: melk

Ovnsstekte poteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 465,-. Utlevering kr 427-.-
FINGERMAT TAPAS

Mondeghili (italienske kjøttboller)
Inneholder: gluten

Kyllingspyd rullet i panchetta
Inneholder: sennep

Focaccia med maldonsalt og rosmarin
Inneholder: hvete

Crostini med fetakrem, grillet paprika gressløk
Inneholder: hvete og melk

Crostini med reker i hvitløksmajones
Inneholder: hvete og egg

Grisini med parmaskinke og trøffelsmør
Inneholder: hvete og melk

Dadler med pancetta

Marinerte oliven

Chili mandler

Aioli
Inneholder: egg

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 299,-. Utlevering kr 275,-.
Grill bbq
BARBEQUEBUFFET

Lammelår butterfly med hvitløk, honning, sennep og rosmarin
Inneholder: sennep

Hel side av laks med sennep, pepperrot og capers
Inneholder: fisk og egg

“Pulled-pork” med barbeque-saus
Inneholder: sennep

Utbeinet kyllinglår i barbeque-marinade
Inneholder: soya

Amandine-poteter med himalayasalt

Red-coleslaw med eple koriander, lime og mynte

Brokkolisalat med creme fraiche, rosiner og pinjekjerner
Inneholder: melk

Sylta rødløk

Grønn salat med rista gresskarkjerner

Frisk salsa med mango, tomat, rødløk, koriander og chili

Hjemmelaget marie rose dressing
Inneholder: egg

Focaccia
Inneholder: hvete

Aioli
Inneholder: egg

Pris på Mannskapsmessa: kr 544,-
På andre lokasjoner kommer tillegg for frakt av griller, og kokk som griller og legger opp maten. Ta kontakt for pristilbud.
HELT SOMMERLAM på 3 måter

1) Lammelår på kullgrill med timian og sitron

2) Langtidsbakt lammebog og nakke servert som «pulled-lamb»

3) «Spare ribs» av lammeribbe

Grillsaus laget av lammesjy, hvitvin og kyllingkraft
Inneholder: melk

Ovnstekte amandine-poteter

Grilla sommergrønnsaker

Frisk salat med sukkerter med rista gresskarfrø

Focaccia
Inneholder: hvete

Aioli
Inneholder: egg

Pris på Mannskapsmessa: kr 544,-
På andre lokasjoner kommer tillegg for frakt av griller, og kokk som griller og legger opp maten. Ta kontakt for pristilbud.
julebord
JULERIBBE OG PINNEKJØTT
Tradisjonell norsk julemat med prisbelønt pinnekjøtt fra Hovden Gård og medisterkaker laget etter en gammel familieoppskrift.

Sprøstekt juleribbe, med svisker og epler

Tante Alvildes Medisterkaker
Inneholder: melk

Medisterpølser
Inneholder: melk

Hjemmelaget saus av ribbesjyen

Rødkål kokt med cider og epler

Dampet pinnekjøtt

Kålrabistappe

Kokesjy

Mandelpoteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 430,-. Utlevering: kr 398,-
JULERIBBE med medisterkaker og pølse

Sprøstekt juleribbe, med svisker og epler

Tante Alvildes medisterkaker
Inneholder: melk

Medisterpølser
Inneholder: melk

Hjemmelaget saus av ribbesjyen

Rødkål kokt med sider og epler

Mandelpoteter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 364,-. Utlevering: kr 335,-
PINNEKJØTT OG STAPPE

Dampa pinnekjøtt av beste kvalitet fra Hovden Gård

Kålrabistappe
Inneholder: melk

Kokesjy

Mandelpoter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 410,-. Utlevering: kr 378,-
JULEMIDDAG med fransk-italiensk vri
Julemiddag hvor den tradisjonelle juleribba tilberedes slik de gjør det i Italia. Pinnekjøttet har funnet en fransk tvillingbror i andeconfit som har det samme salte møre kjøttet som gjør pinnekjøttet så godt. Poteter og grønnsaker er også presentert i ny drakt.

Porchetta: italiensk ribbe med sitron, timian, rosmarin, fenikkel, salvie og hvitløk

Confit de canard: Andelår bakt møre på lav varme

Ovnsstekte mandelpoteter

Rødvinssjy med kalamataoliven

Smørdampede aspargesbønner

Rød radicchio med honning og rosiner

Grønn salat

Focaccia

Aioli

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 430,-. Utlevering: kr 398,-
KALKUN MED MADEIRASAUS
Kalkun tilberedt etter oppskrift av Eivind Helstrøm.

Kalkunbryst stekt på eget skrog

Marsalasaus kokt på lår og krås

Petit pois på fransk manér med sjalottløk, panchetta og salvie

"Pommes Anna": skivede poteter bakt i ovn

Waldorfsalat
Inneholder: Valnøtter, egg og melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 344,-. Utlevering: kr 315,-
DESSERTER

Hjemmelaget karamellpudding
Inneholder: melk

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 120,-. Utlevering: kr 111,-

Sjokolademarquis
Fransk sjokolademoussé med pisket krem, bringebærculis og karmelliserte hasselnøtter.
Inneholder: melk, egg og hasselnøtter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 120,- Utlevering: kr 111,-

Ris á la Mande
Riskrem med skåldede mandler og kirsebærsaus

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 110,-. Utlevering: kr 99,-

Panacotta med multer og mandelflarn

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 120,-. Utlevering: kr 111,-

Sjokolademarquis og hjemmelaget vaniljeis
Fransk mørk sjokolademousse servert med hjemmlaget vaniljeis, bringebærculis, friske bær, karameliserte hasselnøtter og ingefærtuile.

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa: kr 156,-. Utlevering: kr 143,-

dessert
JORDBÆR med mascarponekrem

Jordbær marinert med lime og mynte, mascarponekrem og sprøcrumble.
Inneholder: hvete, melk og Walnøtter

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 120,-. Utlevering kr 111,-.
PANNA COTTA

Serveres med friske bær, syrlig bringebærsaus og mandelflarn.
Inneholder: hvete, melk og mandler

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 120,-. Utlevering kr 111,-.
MØRK SJOKOLADE-MOUSSE

Med bringebær-culis, friske bær og karamelliserte hasselnøtter
Inneholder: hasselnøtt, egg og melk


Min 20 personer på Mannskapsmessa kr 120,-. Utlevering kr 111,-.
SJOKOLADE-MARQUIS og hjemmelaget vaniljeis

Fransk mørk sjokolade-mousse servert med hjemmelaget vaniljeis, bringebærculis, friske bær, karamelliserte hasselnøtter og ingefær-tuile
Inneholder: hasselnøtt, gluten, egg og melk


Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 165,-. Utlevering kr 143,-.
ANANAS-CARPACCIO OG KOKOS-SORBET

Ananas i tynne skiver marinert med lime og chilli servert med kokos-sorbet.

Minimum 20 personer på Mannskapsmessa kr 130,-. Utlevering kr 120,-.
Send din bestilling!
Vi besvarer alle forespørsler så snart vi kan.
Bestill